Sillsalteriet - på den yttersta klippan med havet som granne

Efter renovering, förädling och förbättring är vi oerhört stolta över att kunna slå upp portarna till det som vi är rätt säkra på är Bohusläns häftigaste och unikaste eventlokal, Sillsalteriet.

Historien
Sillsalteriet byggdes på 1800-talet under en av Marstrands sillperioder. Här arbetade ett hundratal människor med allt som hade med sillförädling att göra. Efter att sillen försvunnit kom lokalen att användas som magasin och båtvarv och med tiden blev underhållet mer och mer eftersatt och huset var i det närmaste fallfärdigt när Marstrands Havshotell påbörjade en omfattande renovering 2014.

Framtiden
Under två år har vi renoverat allt mellan golv och tak, vinterbonat hela lokalen, installerat ett serveringskök, byggt en bar, toaletter och teknik, allt integrerat i den befintliga historiska miljön och varsamt anpassat för att den ursprungliga bohuslänska sjöbodskänslan inte ska gå förlorad.

Idag är Sillsalteriet en unik lokal med modern standard men med den gamla, gernuina känslan bibehållen. Vi kommer att husera allt ifrån bröllop, Julbord, middagar, fester, utställningar, föreläsningar och aktiviteter. Våra gäster kan antingen välja att gå en 15 minuters promenad från Marstrands Havshotell eller boka en båttur ut till halvön där lokalen ligger. Vi har redan märkt att gästerna mer än gärna promenerar hem efter en middag för att njuta av solnedgången i horisonten.

Flexibilitet
Tack vare lokalens utformning sitter en grupp på 50 personer lika bra som en större grupp på 450 personer: Lokalen har en stor flexibilitet och vi har till och med möjlighet att köra in personbilar för lanseringar av nya bilmodeller.

Välkommen till Bohuslänsk Livskvalitet på riktigt!