MARSTRANDS HAVSKUR

Marstrands Havskur är en exklusiv SPA-ritual inspirerad av naturen och dess ur-krafter där havet är den röda tråden. Du upptäcker vårt SPA på egen hand med produkter framtagna speciellt för oss. 

Din Havskursresa börjar med en gammaldags tvagning på pallar. Skrubba dig dig ren och känn vattnets meditativa känsla och energi. Förr i tiden rekommenderades sju tvagningar för att blir ren men du behöver nog inte så många. 

I våra fotbad blir dina fötter mjuka och lena med vårt fotsalt. Efter en stund är det dags att vandra vidare till meditationspoolen. Blunda och gå 3 långsamma varv samtidigt som du rullar foten över stenarna för att riktigt få igång blodcirkulationen. Visste du att i våra fötter finns reaktionspunkter som är kopplade till alla organ i kroppen?! Samma punkter finns i händerna om du hellre vill gå på dessa.

Tar dig vidare till stora bassängen och låt ”cobran” massera dina axlar och nacke. Vi rekommenderar att ni simmar några varv i bassängen, gärna mot jetströmmen. Avsluta med lite avkoppling i våra tunnor som du hittar utomhus. Ja de är tempererade.

Strosa ner till vår Bastuflotte, Värmeböljan, njut av värmen i bastun och ta ett dopp i havet från för eller akter.

Dags för ansiktet att få sitt. Börja i ångbastun för att förbereda huden, applicera ansiktsmasken och njut i bastun. Ansiktsmasken innehåller C-vitamin från nypon som ger din hud en boost. Avsluta med ett besök i saltrummet och låt huden, lungorna och lederna ta del av saltets unika egenskaper. I saltets värld är positivt och negativt omvänt. Positiva joner bryter ner våra celler medan negativa joner bygger upp dem och i salt finns det negativa joner.

Efter att du sköljt av ansiktsmasken är det skönt med lite svalka, antingen under iskalla hinken eller i Svalbad, vår bubbelpool med små krispiga bubblor.

Ta dig vidare till Sälberget och ta hand om dina händer med en härlig handinpackning. Lägg dig på hällarna med händerna på magen så du vet var de är och låt värmen sprida sig in din kropp.

När du känner dig redo tar du dig tillbaka till omklädningsrummet för att avsluta med en saltskrubb och insmörjning.

Under ritual kommer du även få ta del i en Bastubris, en oförglömlig varm och väldoftande upplevelse. Avslutas med dopp i havet!

Pris:
695 kr för 2 personer söndagar kl. 12-19
695 kr/person måndag-lördag
295 kr/person som boende gäst hos oss

I priset ingår en för- eller eftermiddag i vårt spa med bastuflotte, havsbad och varma tunnor, Marstrands Havskur, vatten, te och frukt samt lån av badrock, tofflor och handduk.

Boka din Havskursresa i vår spa-reception eller på spa@marstrands.se.